Faaliyetler

Ülkemizde demokrasi dışında bir seçenek yoktur

2016-07-25 15:49:28

Balıkesir’de Odalar ve STK’lar  ortak basın açıklaması yaptılar. Dursunbey’de mevcut Sivil Toplum Kuruluşları da açıklamaya tam destek verdiler. 13738189_528719943992784_6978331473525022028_oAçıklamada; “Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diliyoruz”  denildi.

Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ile Sivil Toplum Kuruluşları  BALKONUK’ta  düzenledikleri basın toplantısında, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla TOBB tarafından Türkiye’deki 365 oda ve borsa ile birlikte ortak bildirgeyi paylaştı. Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’nın başkanlık ettiği toplantıda, basın metni İsmail Uğur tarafından okundu. “Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz” sloganı ile okunan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak ilk tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiye sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içerisinde örgütlenmiş bir terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diliyoruz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine ve demokrasimize karşı olanların da karşısında dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp güvenelim. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

ŞEHİT  SOLAK’IN AİLESİNE MADDİ DESTEK VERME KARARI ALDILAR

Basın açıklamasına Balıkesir ilçelerinden de 21 oda ve STK başkanları katıldı. Ankara’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis Turgut Solak’ın ailesini de unutmayan Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, ” Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığında görev yapmakta olan demokrasi şehidimiz Turgut Solak’ın ailesine destek olmak ve odalar olarak onurlu bir iş yapmak için kendilerine yardım elimizi uzatmak isteriz. Balıkesir’in ilçelerinden bizleri yalnız bırakmayarak demokrasiye sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğer sizlerde destek verirseniz demokrasi şehidimiz olan Turgut Solak için odalar olarak hep birlikte demokrasi şehidimizin ailesine maddi destek vererek onurlu bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum” dedi. Başkan Kula’nın bu talebi alkışlarla kabul edildi.