Faaliyetler

DED İftar Yemeği Verdi.

2013-08-16 08:10:48

Geçtiğimiz günlerde kurulan Dursunbey Engellilerle Dayanışma Derneği, Saz Restorantta iftar yemeği verdi.


Engelli vatandaşlar ile aileleri, Şehit yakınları ve Gazilerimizin bir araya geldiği iftar yemeğine, İlçe Kaymakamı Yaşar AKSANYAR, Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ, Garnizon Komutanı, Emniyet Amiri ve çok sayıda davetli katıldı.


İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Ercan BAL, Dernek fikrinin gece vakti kurucu üyeler ile yapılan sohbet sırasında ortaya atıldığını ve bu fikrin sözde kalmaması için sabaha kadar gerekli evrakların hazırlanarak Derneğin kurulduğunu belirtti.


Kaymakam AKSANYAR ve Belediye Başkanı YILMAZ'a duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden BAL, Derneğin ilk faaliyeti olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfından 1 Adet ve Keresteciler Derneği üyelerinden isminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamı tarafından 1 Adet olmak üzere 2 adet engelli aracının kazandırıldığını belirtti, hedeflerinde ise iş okulu olduğunu söyledi.


Engelli her gruptan bir temsilci ile onların gözünden hayatı görebilmek için anket çalışmalarına ağırlık verileceğini söyleyen Dernek Başkanı Ercan BAL, zorlu bir yola çıktıklarını ve kendilerinin geçici olduğunu dile getirerek, Ağustos ayı içerisinde yapılacak toplantı ile bu işe gönül verecek arkadaşları göreve beklediklerini belirtti.


İyi niyet ile çıkılan yolda, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Haluk ÖZDEMİR, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet SARI, İlçe Milli Eğitim Şube Md. Faruk BALCI, Sağlık Meslek Lisesi Md. Ahmet KÖSE, Kız Meslek Lisesi Md. Yrd. Mehmet KAYA, Balat Gazetesi sahibi Rahmi KİREÇ ve Keresteciler Derneği Başkanı Ercan BAL'ın yer aldığı dernek, üyelerine kapılarını açtı.


İftarda birer konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yaşar AKSANYAR ve Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ, böylesine güzel bir organizasyonda birarada olmanın önemine değindiler, Şehit aileleri ve Gazilerimiz, engelli vatandaşlar ve aileleri ile birarada bu manevi atmosferin içinde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


İlçemizde eksikliği hissedilen bir Derneğin kurulmasına öncülük edenlere teşekkür eden yetkililerin konuşmasının ardından Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından alınan 2 adet engelli aracı sahiplerine teslim edildi.


Şehit yakınları, Gaziler ve Engelli vatandaşlarımız ile aileleri, verilen iftardan ve kurulan dernekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.