Faaliyetler

Dursunbey Fuara Hazırlanıyor.

2013-10-03 11:21:55

Dursunbey Ağaç Ürünleri Fuarına hazırlanıyor. 2014 yılında Dursunbey’de yapılması düşünülen Ağaç Ürünleri Fuarı için çalışma başlatılıyor. Dursunbey Keresteciler Derneği tarafından organize edilecek olan Ağaç Ürünleri Fuarı ile, İlçede üretilen A dan Z ye ağaç ürünlerinin sergilenmesi ve bu ürünlerin tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya tanıtılması amaçlanıyor.

DUKİAD Başkanı Ercan BAL;  ”Dursunbey’de ağaç üzerine birçok ürün bulunmakta. Sektör sadece İnşaatlık ve Doğramalık keresteden ibaret değil. Bizlerin hedefinde İlçemizde üretilen ağaç ürünlerinin tamamını sergileyecek bir Fuar düzenlemek ve Dursunbey’imizi bu yönüyle de tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya tanıtmak var.

İlk sene belki zorluklarla karşılacağız ama ileriki yıllarda eksiklerimizi görerek daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Fuar organizasyonunu tüm üyelerimizle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Resmi kurumlardan İş adamlarına kadar tüm misafirleri Dursunbey’de ağırlamak istiyoruz. Allah utandırmaz inşallah.” dedi.

Bazı şehirlerde organizesi yapılan Fuarların benzeri nitelikte olacak olan Dursunbey Ağaç Ürünleri Fuarının Dursunbey’de üretilen ağaç ürünlerini ön plana çıkarması, sektörün ekonomik yönde canlanması ve İlçe ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Başkan Ercan BAL, İlçemizde Keresteci esnafının yanında Meslek Lisemizin güzel çalışmaları var, bunun yanında bazı esnaf arkadaşlarımızda ağaç ürünleri ile ilgili çok güzel çalışmalar yapanlar var, kendileri ile de görüşülerek birlik ve beraberlik içerisinde Dursunbey’imizin isminin duyrulması ve ekonomik anlamda canlanması için gayret göstereceğiz. Kaymakamlık ve Belediyemizin aynı zamanda diğer resmi kurum ve kuruluşlarımızın da bizlerin yanında olacağından kuşkumuz yok. Hedeflerimizde İlçemizde yapmayı düşündüğümüz fuarın yanında Büyük şehirlerde yapılan Uluslararası Fuarlara da katılarak İlçemizde yapılan güzel çalışmaları tanıtmak olacaktır. dedi.