Faaliyetler

GMKA'dan DUKİAD'a ziyaret

2013-08-29 09:02:05

İlçemizdeki orman ürünleri potansiyelini  ve neler yapılabilirin tespiti çalışmalarını yapmak ve bilgiler toplamak üzere Güney Marmara Kalkınma Ajansı uzmanları 15 Ağustos 2013 günü DUKİAD'ı ziyeret ettiler.


Hazırlanan Bölge planı kapsamında , Orman ürünlerinin üretim ve değerlendirilmesi ile ilgili görüş ve önerilerini almak, İlçedeki ağaç sektörünün durumu hakkında bilgi edinmek üzere DUKİAD Başkanı Ercan BAL'ı makamında ziyaret eden GMKA uzmanları Candan ŞAHİN ve Onur ATILGAN'a, DUKİAD Başkanı Ercan BAL'ın ricası üzerine  Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Nusret ERGİN, GMKA kalkınma kurulu üyesi Rahmi KİREÇ, Dursunbey Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muharrem MIDIROĞLU'da eşlik ettiler.


İlçenin ekonomik yönden kalkınması ve göçün önlenmesi adına yapılabilecek yatırımların ve bu konuda GMKA'nın önümüzdeki yıl Ormancılık, orman ürünlerinin işlenmesi,ağaçtan elde edilecek katma değerli ürünlerin üretimi ile ilgili olarak  (Kalkınma Bakanlığının uygun görmesi halinde) açılabilecek başlığın önemine değinilen toplantı oldukça verimli geçti.


Kereste sektöründen madenciliğe, eko turizmden ormanlarımıza kadar birçok konuda görüşlerin ortaya atıldığı toplantıda, Çevre ile barışık ekolojik dengeyi bozmayan madencilik ve bu madenlerde sadece hammadde değil işlevsellik ve çevre faktörüne dikkat çekildi.


Bazı işyerlerinin ziyaret edildiği ve görüşlerinin de alındığı toplantıda, Kereste sektöründe ağacın işlenmesi ve yan ürünler ile mobilya ve bahçe mobilyası üzerinde duruldu. Fuarlarda stand açılması ve tanıtımın önemine değinilen toplantıda, İlçenin ekonomik yönden kalkınması ile birlikte göçün önüne geçilebileceğine dikkat çekildi.


Bilindiği üzere Bölge planı hazırlığı devam etmektedir.  TR22 Düzey 2. Bölge Planı; bölgenin vizyonuna, bu vizyona giden yoldaki önceliklere ve stratejilere yer vermektedir. Her kesimin bu planın hazırlanmasına katkı sağlaması önemlidir. Bundan sonraki yardımlar bu plana göre yapılacaktır. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Web sayfası planlar kısmından bu taslak plana ulaşmak mümkündür.