Faaliyetler

Mardin'den Dursunbey'e Dost Eli

2013-09-20 09:44:28

Mardin'den Dursunbey'e dost eli uzandı. Balıkesir Üniversitesi Dursunbey Meslek Yüksek Okulu Takı Tasarım bölümünde okumak üzere İlçeye gelen Mardin doğumlu Gülhan ÇAKAZ, geldiği yerlerde Engelli vatandaşlar için birçok hizmete imza attıklarını belirtti.


Gülhan ÇAKAZ, Dursunbey'de Engelliler Derneği bulunmasından büyük sevinç duyduğunu belirterek, her türlü göreve Gönüllü olarak hazır olduğunu söyledi.


Dursunbey Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Nusret ERGİN ile birlikte DUKİAD Başkanı ve eski DED Başkanı Ercan BAL'ı makamında ziyaret eden ÇAKAZ, İlçede mevcut engelli veritabanının yapılmış olmasının güzel bir hizmet olduğunu ve İlçede Engeliler Derneği öncülüğünde engelli vatandaşlarla birlikte ne gibi sosyal aktiviteler yapılabileceğinin tesbit edilmesi halinde kendisinin her türlü hizmette gönüllü olarak seve seve yer alacağını belirtti.


DUKİAD Başkanı Ercan BAL, Derneğin yeni kurulan bir dernek olduğunu ve kısa süre içerisinde güzel hizmetlere imza attığını belirtti. Dursunbey Engellilerle Dayanışma Derneği olarak en kısa sürede, engelli aileleri ziyaret etmeyi ve onların sorunlarını dinlemeyi hedeflediklerini belirten BAL, onlarla diyalog kapılarını açarak, birlikte neler yapabiliriz sorularına cevap arayacaklarını söyledi.


Önümüzdeki günlerde ziyaretler yapılarak engelli gruplarına göre el becerisi kurslar açılmasının faydalı olacağına değinilen ziyarette, Dernek yöneticileri ile birlikte neler yapılabilir sorularına cevap aranması ve engelli aileler ile diyalog kurulmasının önemine değinildi.