Faaliyetler

Orman Bölge Müdürümüz Dursunbey’de

2013-08-16 09:33:55

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin YALÇIN, Dursunbey’e geldi. DUKİAD Başkanı Ercan BAL ve yönetim kurulu üyeleri YALÇIN’ı ziyaret etti, Müdürlüğün bazı emvallerde rampa satışı yapmak istemesi istişare edildi.

 

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin YALÇIN, Dursunbey’e geldi. YALÇIN, Orman İşletme Müdürlüklerine ziyarette bulundu. Müdürlüğün bazı emvallerde rampa satışı yapmak isteği üzerine istişarede bulunuldu.

 

Dursunbey Keresteciler Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, zaten zor durumda olan Keresteci esnafının rampa satışı yapılması halinde sıkıntı yaşayacağını, satışların zor yapıldığı şu dönemde rampa satışı olan emvalin satılmasının ise imkansız olduğunu belirttiler.

 

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin YALÇIN’ı Orman İşletme Müdürlüğünde ziyaret eden DUKİAD yönetimi, geçtiğimiz aylarda atanan Bölge Müdürüne hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Göreve başlamaların yakın bir geçmişte aynı zaman dilimine denk gelmesi yüzünden karşılıklı hayırlı olsun ziyaretinde bulunulamadığı belirtilen görüşmede karşılıklı iyi niyet dilekleri iletildi.

 

İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ahmet MİZAN ile Dursunbey ve Alaçam Orman İşletme Müdürlerinin de hazır bulunduğu görüşmede, Bölge Müdürü YALÇIN, satılmayan emvalin rampa satışı yapılması konusundaki düşüncelerini bildirdi.

 

YALÇIN; Şu an için satılmayan emvalin rampa satışı yapılması düşünülmekte, bu satışlarda fiyatların depoya oranla düşük tutulacağı ve diğer emvallerin de rampa satışı yapılması sonucu tüccarın karlı olacağı inancındayız. Dursunbey’in özel şartlarından dolayı bu düşüncemizi esnafla istişare ederek yapmak istedik. dedi.

 

DUKİAD Başkanı Ercan BAL, Keresteci esnafının içinde bulunduğu zor durumu dile getirerek, esnafımız şu anda İthal kereste ile rekabet açısından mücadele vermekte, ihalelerin durumunu görmektesiniz, Rampa satışı yapmak, zaten zor durumda olan esnafa ikinci bir darbe vurmak olacaktır dedi.

 

Ercan BAL, esnafın nakliye ve sarma yüzünden şu ortamda çevre İl ve İlçe İşletmelerini mecbur kalmadıkça tercih etmediğini, ayağında olması sebebiyle Dursunbey İşletmelerini tercih ettiğini, ancak rampa satışı yapılması halinde sarıcı ve nakliye ücretleri yüzünden maliyetin artacağı, fiyatlar rampa satışında ucuz tutulsa bile, esnafa depodaki satışın çok üstünde maliyet getireceğini belirterek, esnaf için rampa satışının büyük bir darbe olacağını söyledi.

 

DUKİAD Yönetim kurulu, rampa satışının esnaf için büyük sıkıntı yaşatacağını belirtti. Ayrıca tomruk depolarındaki yolların yapılmasını, tarlabaşı deposunda kış aylarında yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.

 

Satılmayan malın rampa satışı yapılmak istendiğini, esnaf istemedikten sonra diğer emvallerin rampa satışının yapılmayacağını söyleyen YALÇIN, esnaf bizim müşterimiz, bizler konu hakkında istişarede bulunmak için buradayız dedi. Sohbet ortamında geçen görüşmede, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin YALÇIN, İlçedeki Kereste sektörü hakkında DUKİAD yönetiminden bilgi aldı. DUKİAD Başkanı Ercan BAL, Bölge Müdürü YALÇIN’ı müsait bir zamanlarında tekrar İlçemize beklediklerini ve kendilerini Dursunbey’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.