Faaliyetler

Pelet Projesinde Sona Yaklaşıldı.

2014-04-11 12:38:47

GMKA’ya sunulan Pelet projesi hakkında görüşmek üzere Dursunbey’e gelen yetkililer DUKİAD Başkanı Ercan BAL ve Belediye Proje Müdürü Nusret ERGİN’i ziyaret ettiler, proje hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

GMKA’ya Dursunbey Keresteciler Derneği tarafından sunulan Pelet projesi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve bazı konularda sorular sormak üzere Dursunbey’e gelen yetkililer, DUKİAD Başkanı Ercan BAL ve proje ortağı olan Dursunbey Belediyesinin Proje Müdürü Nusret ERGİN’e ziyarette bulundular.

DUKİAD Başkanı Ercan BAL;
Derneğimizin Belediye ile ortak hazırladığı proje kapsamında Pelet üretim tesisi için sona yaklaşıyoruz. Şimdilik 4 kişiye istihdam sağlayacak ve ileride bu sayının artması için çalışılacak ve en önemlisi ilçemizde hava kirliliğine son vermesi düşünülen, imalat artıklarının değerleneceği ve bazı köylerimizde (mahallelerimizde) istihdam sağlayacak 400 bin liralık pelet yakıtı projesi hakkında bilgi alışverişi için GMKA yetkilileri ilçemize geldiler. Projenin kabulü ile ilk olarak ilçemize daha sonra ise tüm Türkiye’ye kalorisi yüksek kül çıkarmayan hava kirliliğini ortadan kaldıran pelet yakıtı ile çıkarma yapmak istiyoruz. dedi.
Gerekli bilgiler eşliğinde tesisin yapılacağı yeri inceleyen ve proje hakkında bazı konularda sorular soran yetkililer görüşmelerin ardından İlçeden ayrıldılar.