Faaliyetler

Pellet Projesi Masaya Yatırıldı.

2013-08-26 09:00:35

Pellet Projesi Masaya Yatırıldı. GMKA tarafından yedek listede yer alan projenin hata ve eksiklikleri konuşuldu, proje üzerinde yapılabilecek değişiklikler araştırıldı ve önümüzdeki yıl bu ve daha değişik projelerin GMKA’ya sunulması kararlaştırıldı.


GMKA’ya sunulan Pellet projesinin dereceye girememesi ve yedeklerde yer alması üzerine, projenin takibi ve projedeki eksikliklerin görülmesi için GMKA’dan randevu talebinde bulunulduğunu belirten DUKİAD Başkanı Ercan BAL, Proje sahibi ve ortakları ile birlikte alınan randevu üzerine 18 Haziran 2013 günü Balıkesir’e gidildiğini belirtti.


GMKA uzmanı Önder UNCEL ile yapılan toplantıya Dursunbey Keresteciler Derneği Başkanı Ercan BAL, Belediye Destek Hizmetleri Md. Nusret ERGİN ve Dursunbey EML Müdür Yardımcısı Hüseyin MALKOÇ katıldı.


Yapılan görüşmelerde GMKA Uzmanı Önder UNCEL, projede eksik görülen noktaları dile getirdi. Proje ortağının Belediye olmasının projeyi olumlu etkilediğine değinen UNCEL, mantıksal çerçevede doğrular kaynakları ve araçlarının doğru kaydedilmediğini,


Performans göstergelerinin nasıl izleneceğinin gösterilmediğini,


Derneğin Kurumsal olarak finansal açıdan zayıf görüldüğünü,


Hedef grupların seçiminin nasıl ve nihayi yaralanıcılarla iletişiminin belirtilmediğini,


3 öncelikli gruptan 1. Grubun açıklandığını ancak 2. Ve 3. Önceliğin açıklanmadığını ve 3 önceliğe gerek olmadığını belirtti.


360 köylünün neden hedef grup seçildiğinin anlaşılmadığı ve istihdam edilecek 1 personelin faaliyet proğramına göre neden 4 ay sonra işe alındığının anlaşılmadığı vurgulandı.


Ortak ve iş bölümcüler arasında iyi bir paylaşım olduğu, düşünüldüğü gibi maddi açıdan projenin kabul olmadığı anlayışının yanlış olduğuna değinildi.


Sohbet ortamında geçen bilgilendirme toplantısında GMKA’nın kapısının herkese açık olduğuna vurgu yapıldı. Düşünüldüğü gibi sadece resmi kurumların projelerinin onaylanmadığı, özellikle Dernek ve Vakıflardan projeler beklendiği belirtildi.


Sonuç olarak GMKA’nın projeleri en iyi şekilde değerlendirdiği görüldü. Projelerin değerlendirme komitesine giderek oradaki görevlilerce en ince ayrıntısına kadar incelendiği, görülen eksikliklerin rapor edildiği ayrıca hakem heyetleri tarafından projelere not verildiği,  2 raportörün farklı notlar vermesi halinde 3. bir raportörün projeyi tekrar inceleyerek rapor verdiği ve ona göre sonuçlandığı anlaşıldı.


Toplantının ardından bir değerlendirme yapan proje sahibi ve ortakları, belirtilen eksikliklerin giderilip projede olumlu değişiklikler yapılarak bu ve Dursunbey’e katkı sağlayacak daha değişik projelerin hazırlanarak GMKA’ya sunulmasına karar verdiler.