Faaliyetler

AK Parti'nin adaylık takvimi belli oldu.

2015-02-14 10:15:26

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay 2015 genel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Adaylık başvurularında ilk sırada yer alması beklenen AK Parti milletvekili adaylığı için başvuru takvimini belirledi.

 

AK Partinin kalesi konumundaki Dursunbey’de ise aday adaylarının kim yada kimler olacağı merak konusu oldu. Seçimlerde en yüksek oy oranını Dursunbey’den alan AK Partinin bu durumu göz ardı etmeyeceği ve en az bir Milletvekili için İlçeye kontenjan verileceği alınan duyumlar arasında.


Edinilen bilgiye göre eski Belediye Başkanlarından M.Ruhi YILMAZ’ın aday adaylığı için hazırlandığı ve kulis yaptığı, Balıkesir’den aday adayı olması beklenen eski Milletvekillerinden Ali Osman SALİ’nin ise M.Kemalpaşa’dan aday adayı olacağı dile getirilirken, sosyal medyada yer alan bazı haberlere göre Dursunbey Keresteciler Derneği Başkanı ve Garden Mobilya'nın sahibi iş adamı Ercan BAL’ın da bu yarışta varım demesi bekleniyor.


Geçtiğimiz MART ayında yapılan Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde aday adayı olan Ercan BAL, ilçe halkı tarafından büyük ilgi görmüş, alınan duyumlara göre anketlerde büyük oranda ismi ön plana çıkmıştı. Dursunbey Keresteciler Derneği Başkanı olduğu günden bu güne büyük hizmetlere imza atan ve ismini kısa süre içerisinde duyuran Ercan BAL, Balıkesir halkı tarafından sevilen ve takdir gören bir isim.
Güzel hizmetlere imza atacağına inan Balıkesir halkı; Dürüst, aktif, ilerisini gören, yenilikçi ve cesur bir kişiliğe sahip olan Ercan BAL’ın Milletvekili aday adaylığını yakın zamanda açıklamasını bekliyor.


Ercan BAL


Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde 09/05/1970 tarihinde Dünyaya geldi. İlköğretimini Dursunbey Atatürk İlkokulunda, Orta ve Lise eğitimini Dursunbey Lisesinde tamamladı. Küçük yaşta baba mesleği olan Kereste Ticaretine atıldığı için Üniversite okumayı düşünmedi. 
Daha sonra Gazetecilik mesleğine başlayınca okumanın yaşı yoktur diyerek Üniversite imtihanına girdi, ilk tercihi olan Eskişehir Üniversitesi Kamu Yönetimini kazandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Ahmet Hulusi BAL'ın oğlu Erkan BAL'ın kardeşi Ercan BAL, çok sevdiği ilçesi Dursunbey isminin tüm Dünyaya tanıtılması, İlçedeki sorunların ve hizmetlerin dile getirilmesi adına Dursunbey.comhaber sitesini kurdu. 
Haberciliği ve yazarlığı ile ilçede birçok konuda öncülük eden Ercan BAL, 20 Nisan 2013 tarihinde yapılan Dursunbey Keresteciler Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısında DUKİAD Başkanı seçildi. Dursunbey Keresteciler İmalatçılar ve Ambalajcılar Derneği Başkanı olan Ercan BAL, aynı zamanda TRT Dursunbey muhabiri.


AK Parti sözcüsü Beşir Atalay "AK Parti olarak tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğiz. Her yerde temsil ediliyoruz. Parti adaylarının tespit ve sıralamasında bütün seçimlerde olduğu gibi merkez yoklamasını esas aldık. Aday tespiti ve sıralamasını yapmış olacağız. Aday adaylık başvurusu 11 Şubat'ta başlayacak, 20 Şubat'ta bitecek. Bu başvurular genel merkez ve il teşkilatlarına yapılabilir. Burada önemli bir iki hususu özellikle kendi teşkilatlarımız için paylaşayım, biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrelere (5. Olağan Kongreler) teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olanlar için bu seçimde adaylık söz konusu olmayacaklar. İstifa ederlerse bunlar aday listelerine girmeyecekler. Kongrelerden önce bu ilke kararını açıklamıştık, onun için şuanda yeni seçilen teşkilat başkan ve mensupları aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmesinler. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimizaday adayı olmak için istifa etmesinler, bunlar aday listelerine giremeyecekler" diye konuştu. 
Özel aidat olarak başvuruda erkek adaylardan 5 bin, kadın adaylardan 2 bin 500 TL alınacağını, engellilerden ise hiç özel aidat alınmayacağını belirten Atalay, "Partimizin yürüteceği ilk çalışma takvimi belirlendi. Bu aday adaylarının başvurularının bitmesinden sonra 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde teşkilat temayül yoklaması yapılacaktır. 6 Mart'tan itibaren genel merkezde aday adaylarının iyi tanınması için mülakatlar yapılacak. 23 Mart-7 Nisan arasında genel başkanımızın başkanlığında nihai listeler belirlenmiş olacak. Kampanyamızın özüyle ilgili AK Parti her zaman çok farklı bir seçim kampanyası yürütür. Büyük bir seçim kampanyasına hazırlanıyoruz. Geçen hafta Afyon'da kampanya ile ilgili benim başkanlığımda kapsamlı bir çalışma yaptık. Oraya birlikte çalıştığımız ajansı çağırdık. Bilboardlar, müzik çalışmalarını, mitinglerin çerçevesini çizmiş olduk. Çalışmalarımız hızla devam ediyor, edecek. Kampanyamızın tanıtım programı 15 Nisan olabilir diye düşünüyoruz. Bu tanıtımı geçen tanıtımlardan farklı olarak 7 bölgemizde yapacağız" dedi.

KAYNAK : BALAT GAZETESİ