Faaliyetler

DUKİAD’dan Hizmet Atağı

2013-08-16 09:45:00

DUKİAD yönetimi göreve geldiği günden bu güne yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Dursunbey Keresteciler İmalatçılar ve Ambalajcılar Derneğinden üyelerine bir hizmet daha ‘’ÜYE KART’’.

Özel Hastanelerden Kargo Şirketlerine, Benzin istasyonlarından birçok işyerine kadar geçerli olacak  olan Üye Kart sayesinde indirim hakkı kazanacak olan Dernek üyelerine, Kartların dağıtımı başlandı.

İlk sözleşme Balıkesir Özel Sevgi Hastanesi ile imzalandı. Bugün Dursunbey’e gelen Sevgi Hastanesi Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Yetkilisi Kader BAKKAL, Sevgi Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Refik ÖZBAL tarafından imzalanan sözleşme metninin bir nüshasını DUKİAD Başkanı Ercan BAL ve yönetim kurulu üyelerine takdim etti.

Sözleşme gereği kartlarını ibraz eden üyelere, muayene işlemleri için alınan 25 TL fark ücretinden, yatan hastalar için Otelcilik hizmeti adı altında alınan ücretten, ayakta tedavi eden hastalar için Tomografi ve MR çekimlerinden alınan fark ücretlerinden, Endoskopi, Kolonoskopi, Anjiyo, Grafi gibi alınan fark ücretlerinden, SGK’nın karşılamadığı hizmetlerde cari fiyatlar üzerinden, Laboratuvar tetkiklerinde alınan farklardan, kardiyoloji poliklinik muayenesi, EKG, EKO, Laboratuvar tetkikleri, Efor testi, periferik Anjiyo, Koroner Anjiyografi laboratuarında yapılan anjiyo, stent, balon vb. işlemlerinde alınan fark ücretlerinden % 20 İNDİRİM uygulanacak.

DUKİAD Başkanı Ercan BAL, üyelerine en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını belirterek, göreve geldikleri 22 Nisan 2013 tarihinden bu güne birçok yeniliğe imza attıklarını belirtti. İlk olarak Keresteciler sitesinde eksik görülen yerlere yangın vanası konulması ve bir itfaiye aracının Emprenye tesisinde konuşlanması için Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ  ile görüştüklerini, Başkan YILMAZ’ın duyarlılığı sayesinde yangın vanalarına ilave işlemlerine başlandığını, ayrıca İtfaiye aracı için İtfaiye Müdürü ile görüşen Belediye Başkanının en kısa sürede aracı tahsis edeceği müjdesini verdiğini belirtti.

Dukiad.org internet sitesinin güncellendiğini de belirten BAL, Derneğin internet sitesinde, tüm üyelerin isim listesi, adres ve fotoğraflarının bulunacağını ve üyelerin site üzerinden mesajlaşabileceklerini belirtti.

İş Güvenliği ile ilgili Risk Değerlendirme raporları eksik olan üyeler için, uzman kişiler ile üyelerine özel anlaşma yapıldığını ve büyük cezası bulunan konu ile ilgili, üyelerin büyük bir yükten kurtulduğunu söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar KILIÇ’ın Keresteciler sitesinde devriyeleri arttırması ile güvenliğin en üst düzeyde olmasına yardımcı olduğuna değinen BAL, DUKİAD olarak 15 Haziran’da son bulacak olan başvurular neticesinde Derneğin imkanları dahilinde 1 veya 2 adet gece bekçisi almak için çalıştıklarını belirtti.

Allah korusun iş kazalarında iş yeri sahibi üyelere hizmet verebilmek, o andaki zor durumda nefes almalarını sağlamak için Dernek yetkililerine haber verilmesi durumunda bir araç ve dernek çalışanının anında iş yerine giderek yardımcı olacağını ve ambulans ile sevk olmayacak durumlarda gerekirse Balıkesir veya başka şehre iş yeri sahibi ile birlikte yaralıyı götüreceklerini söyledi.

Sanayi sicil belgesinden Risk değerlendirme raporlarına kadar birçok resmi evrak düzenlemelerinde üyelerine yardımcı olacaklarını belirten BAL, üyelerin kaynaşması ve sektör ile ilgili konularda bir araya gelmeleri için Dernek Lokalinin akşamları sürekli açık olduğunu sözlerine ekledi. Bankalar ile mektup komisyonlarında indirim yapmaları hususunda anlaştıklarını belirten BAL, Orman İşletme Müdürleri ile sürekli irtibat içerisinde olduklarını ölçümler, kalite, tomruk depo yollarının durumları gibi sorunları kendilerine aktardıklarını belirtti. Ayrıca daha önceki yönetim tarafından GMKA’na sunulan PELLET projesinin 9. Yedek sırada kalmasına rağmen GMKA’dan randevu talep edildiğini ve görüşmeler sonucunda projenin eksik görülen noktalarının değerlendirilerek bu veya buna benzer projeleri tekrar gerekli makamlara sunacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı YILMAZ’dan Mezbahane yanında bulunan ve arka caddeye çıkan yolun açılması için görüştüklerini ve Başkan YILMAZ’ın kısa süre içerisinde yolu açmak istediklerini söylediğini belirten BAL, Yangın vanalarının bulunduğu noktalara içerisinde 100 metre hortum bulunan YANGIN DOLAPLARI yapmak istediklerini söyledi. Ayrıca belki bu yıl yetiştiremeyiz ancak gelecek yıl muhakkak ilçemizin ismini tüm Türkiye’ye duyuracak ‘’AĞAÇ ÜRÜNLERİ FUARI’’ düzenlemek istiyoruz diyen Ercan BAL, Keresteciler sitesinde iş yerlerini gösteren kroki çalışmalarının devam ettiğini ve Belediye ile iş birliği içinde İlçe giriş çıkışlarına ‘’TÜRKİYE’NİN KERESTE PAZARI DURSUNBEY’E HOŞ GELDİNİZ’’ şeklinde ağaç levhalar asmak istediklerini söyledi.

Belediyemizin ve esnafımızın desteği, Derneğimizin de katkıları ile Keresteciler sitesini, merkez kamera sistemine bağlayacak bir sistem ile donatmak istediklerini belirten BAL, İmalathanelerde çalışacak vasıflı eleman yetişmesi için, Halk Eğitimi Merkezi ile iş birliği yaparak Testere, kaynak  ve makine kullanan ustaların yetişmesi için çalışacaklarını söyledi.

ÜYE KART ile ÖZEL SEVGİ HASTANESİ, ARAS KARGO, KABAKÇI PETROL ve YÖRÜKLER PETROL yanında araç bakımları için Balıkesir’den CARMAX ENGİNOĞLU OTOMOTİV ile de indirim anlaşması yaptıklarını belirten BAL, ilerleyen günlerde diğer firmalar ile de anlaşma yapmak için çalışma başlattıklarını, bunun yanında İlçemiz ekonomisinin canlanması adına PALET işinden MOBİLYA sektörüne, PELLET yakıtından AĞAÇ ÜRÜNLERİ ile ilgili sektörlere kadar birçok işyerini ziyaret ederek, İlçemiz Keresteci esnafının ufkunu nasıl açabilir, ilçemiz ekonomisini nasıl canlandırabiliriz diye çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.