Faaliyetler

Keresteciler Sitesi İçin İtfaiye Aracı

2013-08-16 09:41:05

Dursunbey Keresteciler sitesinde meydana gelebilecek yangınlara karşı ilk müdahalede etkin olabilmek ve sanayi sitesinde yangınlara karşı tedbirlerin arttırılması maksatlı DUKİAD Başkanı Ercan BAL tarafından talep edilen İTFAİYE ARACI, gerçekleştirilen devir teslim töreni ile Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ tarafından Keresteciler Derneğine tahsis edildi.

Dursunbey Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ’ın duyarlılığı sonucunda Sanayi sitesine konuşlandırılan İtfaiye aracının ihtiyaç duyulması halinde İlçe genelindeki yangınlara da müdahale için hazır bulundurulacağı kaydedildi.

DUKİAD Başkanı Ercan BAL, Keresteciler sitesinin güvenliğinin arttırılması, yangınlara karşı alınabilecek her türlü tedbirin en üst seviyede tutulması için Belediye Başkanımızdan böyle bir talepte bulunduk, sağolsun kendileri Keresteciler sitesinin İlçe ekonomisindeki önemi ve yerini göz önüne alarak, büyük tehlike arzeden yangınlara karşı itfaiye aracının burada konuşlandırılmasına sıcak baktı. İtfaiye aracının burada konuşlanması Keresteciler sitesi kadar aşağı toki ve sülmen mevkii içinde bir avantaj olacaktır. Ancak sadece itfaiye aracının konuşlanması bizim için yeterli olmayacaktır. Bundan sonra yangın vanaların bulunduğu noktalara içerisinde makaraya sarılı 100 mt.civarı su bağlantılı kullanıma hazır hortum bulunacak YANGIN DOLAPLARI yaptırmak istiyoruz.

Yüzlerce insanın ekmek kapısı olan imalathanelerimizde her türlü tedbirin alınması için seferber olduk. Gece bekçilerimizde görevlerine bugün başlıyorlar. Allah daha önce yaşanan acıları tekrar bizlere yaşatmasın. Başkanımız tarafından tahsis edilen İtfaiye aracının genel bakımını yaptırdıktan sonra, çalışanlarımızı da yangınlara müdahale konularında eğitime tabi tutacağız. Bu arada üyelerimizden, iş yerlerinde biriken çöp ve atıkları buralarda yakmamaları ve iş yerlerinde yangın tüplerinin kontrollerini sürekli takip etmelerini  rica ediyorum. Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı tekrar teşekkür ederim. dedi.

Belediye Başkanı M.Ruhi YILMAZ, İlçemiz ekonomisinde büyük yeri olan Keresteci esnafımızın güvenliği bizler için çok önemli, bu yüzden gelen talep üzerine İtfaiye aracının Keresteciler sitesinde konuşlanmasını uygun gördük. Keresteci esnafı için yangın çok büyük tehlike, esnafımız kendi tedbirlerini en üst seviyede almamalılar, bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sanayide 25-30 noktaya yangın vanaları yaptık ve eksik görülen yerlere ilaveler yapıyoruz, ancak bu vanalar hortum olmadan birşey ifade etmez, insanlarımız vanaları sadece yangın anında kullanmalılar, suistimal etmemeliler. Dernek Başkanının vanaların olduğu noktalara yangın hortumu bulunan dolaplar yapılacağını söylemesi güzel,  itfaiye olsun, yangın dolapları olsun Allah kullanmak nasip etmez inşallah, ancak tedbir almak sünnettir, bizler tedbirlerimizi almak zorundayız dedi.